Portfolio

Dutchlion heeft voor verschillende soorten opdrachtgevers de website verzorgd. Op deze portfolio pagina vindt u een overzicht van huidige en voormalige klanten.

Huidige opdrachtgevers:

Canon voor Sociaal Werk

Canon voor Sociaal WerkDe Canon Sociaal Werk was eerst een onderdeel van de site van Jos van der Lans, maar heeft inmiddels een eigen domeinnaam www.canonsociaalwerk.eu met een Nederlandse, een Vlaamse en een internationale versie. De site is gemaakt in navolging van de canon van de Nederlandse geschiedenis. Het is de bedoeling dat elke versie tot 50 lemma's wordt uitgebreid a.d.h.v. bijdragen van bezoekers.
Het is een complexe site, die ontwikkeld is op basis van PHP en MySQL. De site is in 2009 opnieuw ontworpen door Anne Van De Genachte.
In september 2017 is er een SSL-certificaat geïnstalleerd om het dataverkeer te versleutelen.
In 2015 heeft de website de tweede plaats behaald bij de Geschiedenis Online Publieksprijs.

History of Social work

History of Social workDe History of Social work is de internationale versie van de Canon Sociaal werk en is geheel Engelstalig. Deze website is mijn eerste website die beveiligd is met een SSL-certificaat.

BO1

BO1BO1 is een woon-/werkproject met ongeveer 70 woningen, en 23 kleine bedrijfsruimtes op het Borneo-eiland in het Oostelijk Havengebied te Amsterdam. Het project is door de bewoners zelf, in samenwerking met architectenbureau CASA, ontworpen en ontwikkeld. In 1997 was het project gereed.

Jos van der Lans, journalist en politicus

Jos van der Lans, journalist en politicusDit is de persoonlijke site van Jos van der Lans. Hij is journalist/publicist en politicus. Via de site wil hij zijn publicaties zoals artikelen en columns in diverse tijdschriften als Tijdschrift voor de Sociale Sector en Vrij Nederland, boeken en lezingen beschikbaar stellen voor de bezoekers van de site. Ook dient de site als platform voor zijn activiteiten als lid van de Eerste Kamer voor GroenLinks.

The Pheasant Pluckers

The Pheasant PluckersThe Pheasant Pluckers is een groep van vijf muzikanten en komieken met samen meer dan 150 jaar ervaring. In 2019 haalden zij de finale van Holland's Got Talent.
Met deze WordPress website willen ze laten zien wie ze zijn en wat ze doen.

Visserstruien

VisserstruienDeze website hoort bij het boek Visserstruien dat is samengesteld door Stella Ruhe.
Inmiddels zijn deel 2 en 3 (voor kinderen), en een Engelstalige versie van deel 1 verschenen.
De teksten op de website worden m.b.t. Contribute door de eigenaar zelf bijgehouden.

Salsaband Acción con clave

Salsaband Acción con claveVoor Angelica Tropical Entertainment heb ik de website uitgebreid met een apart onderdeel voor de Salsaband Acción con clave. Een bewegend logo en een jquery fotogalerie zijn de opvallendste elementen van deze website.

Over geld en zo

Over geld en zoDe website Over geld en zo is gemaakt in opdracht van de Vereniging Consument & Geldzaken en is een aanvulling op het papieren magazine De Financiële Consument. De site is geschreven in PHP en maakt gebruik van MySQL en jQuery. Eind augustus 2017 is de website beveiligd met een SSL-certificaat.

Onderhoudsbedrijf Kors

Onderhoudsbedrijf KorsOnderhoudsbedrijf Kors is vooral gespecialiseerd in het leggen van grindvloeren.
Deze website is opgezet met PHP en maakt voor het tonen van projectafbeeldingen gebruik van het Lightbox2-script

StS Data Filing

StS Data FilingStS Data Filing biedt een volledig pakket online boekhouddiensten, gekoppeld aan een digitaal dossier. Deze portal is opgezet met PHP/MySQL.

Herman Vuijsje

Herman VuijsjeDeze site is gebouwd voor Herman Vuijsje. Hij is zelfstandig journalist, schrijver en editor. Zijn onderwerpkeuze is te verklaren uit de combinatie van een gedegen sociaaldemocratische opvoeding en een studie sociologie.

Stella Ruhe Producties

Stella Ruhe ProductiesStella Ruhe Producties is gespecialiseerd in het maken van boeken en tijdschriften. Zij voert zowel afzonderlijk als gezamenlijk met derden grote en kleine producties uit voor uitgevers en bedrijven.

Stichting Memoriaal

Stichting MemoriaalStichting Memoriaal is in 1997 opgericht met het doel literatuur en kunst in de ruimste zin des woords te bevorderen. Dutchlion doet het onderhoud voor deze website.

Jaren 70

Jaren 70Dit is de website van de Politieke Vrienden van de Jaren Zeventig, een initiatief van Jos van der Lans en Antoine Verbij. De Gemeenschap gebruikt deze site om te communiceren, discussiëren, reageren en informeren. Uitgangspunt is het Manifest voor de Jaren Zeventig, zoals dat op 23 maart 2005 in Vrij Nederland is gepubliceerd.

Beeld bij de hand

Beeld bij de handWebsite voor Beeld bij de hand, een digitaal kwartaalblad voor kunst- en cultuurvakken met lessen beeldende vorming, tekenen, handvaardigheid, textiele vormgeving en CKV. Met abonnee- en abonnementbeheersysteem in PHP en MySQL.

Voormalige opdrachtgevers, niet meer door Dutchlion beheerd:

Happy Caravan

klik om naar de website te gaanDe website voor Stichting Happy Caravan is ontwikkeld met WordPress. Ik heb deze website gemaakt voor een stichting die Syrische, Afghaanse en Irakese vluchtelingenkinderen in Griekenland ondersteunt. Aan een tweetalige versie wordt gewerkt.

Vakantiehuisje Op de Ruumte

klik om naar de website te gaanDe website Op de Ruumte is door Dutchlion aan de achterkant compleet gemoderniseerd en er is een formulier aan toegevoegd om het huisje te reserveren.
M.b.v. een kalenderformulier kan de eigenaar nu zelf ook de reserveringen beheren.

Edy ten Berge - Libar

klik om naar de website te gaanDe website De Gloeilampactivist is door ons uitgebreid met een eenvoudige webshop, de catalogus is geüpdate en ook aan de achterkant vernieuwd. Aan de bestaande website met url www.libar.nl over de eigen lampontwerpen is de subsite met url www.degloeilampactivist.nl toegevoegd. Er wordt gebruik gemaakt van dezelfde template.

Luchtsignaal

klik om naar de website te gaanLuchtsignaal is de opvolger van STIVORO. Op de website vindt men informatie over professionele hulp bij stoppen met roken. De site is geschreven in PHP en maakt gebruik van MySQL en jQuery. Het ontwerp is van Quinten Simons en Kees Peerdeman.

Restaurant Tomaz

klik om naar de website te gaanRestaurant Tomaz is een klein, gezellig restaurantje in het hart van Amsterdam bij het Begijnhof. De site is geschreven in PHP en maakt gebruik van MySQL en jQuery. Er wordt intensief gebruikt gemaakt van social media en in het fotoboek worden foto's uit Flickr getoond.Voor het onderhouden van de verschillende menukaarten is een eigen CMS gebouwd.

Eropaf

klik om naar de website te gaanDe stichting Eropaf!, sinds begin 2007 een kleine slagvaardige organisatie van vrijwilligers, wil de professionele oriëntatie op de leefwereld van burgers en het opereren in de frontlinies van de samenleving stimuleren. Om dit doel te bereiken is deze site opgezet. De site wordt onderhouden met een eigen CMS en is gebouwd op basis van PHP/MySQL.

Violet Le Roy

klik om naar de website te gaanDeze website is gemaakt voor de auteur Violet Le Roy ter promotie van haar debuut Tot de bodem, een spannende literair psychologische thriller

Loes van Veen, AV-producties

klik om naar de website te gaanLoes van Veen, AV-producties voor de gezondheidszorg maakt audiovisuele programma's voor de gezondheidszorg, het onderwijs en de maatschappelijke dienstverlening.
Werkzaam voor de profit en de non-profit sector sinds 2 maart 1992.

Flessenpost

klik om naar de website te gaanOp de site van Flessenpost vindt u een originele manier om uw boodschap onder de aandacht te brengen. Zij bottelen deze graag op een door u aangegeven manier. Via een aantal stappen kunt u zelf uw fles samenstellen. U kunt eerst een offerte voor uw keus laten maken of meteen een bestelling doen. Het gehele assortiment is opgeslagen in een MySQL-database.

Stadhouders Advocaten

klik om naar de website te gaanStadhouders Advocaten uit Utrecht wilde haar bestaande site graag in een nieuw jasje steken. De indeling van de site is daarom compleet gewijzigd en alle pagina's zijn herschreven en van een strakkere vormgeving voorzien. De site is geheel omgezet naar PHP/MySQL en uitgebreid met een nieuwspagina met RSS-functionaliteit. Ook is de vindbaarheid voor zoekmachines vergroot. De foto's op de site zijn gemaakt door Marian van Soest van Photo-Tech.

Amsterdamsche Neurologen Vereeniging

klik om naar de website te gaanDe website van de Amsterdamsche Neurologen Vereeniging geeft inzicht in haar activiteiten, de bestuursaangelegenheden en de verschillende prijzen, die door de vereniging jaarlijks worden uitgereikt.

Stichting Actief Burgerschap

klik om naar de website te gaanOp deze site vindt u alle informatie over de Stichting Actief Burgerschap en de aan de stichting verbonden bijzondere leerstoel Actief Burgerschap, in het bijzonder vraagstukken van competentieontwikkeling en toerusting.

EuroFour

klik om naar de website te gaanEuroFour is een Nederlandse verkooporganisatie voor fabrikanten van persoonlijke en huishoudelijke verzorgingsproducten. Grote Europese producenten vertrouwen hun assortiment toe aan EuroFour die voor hen de toegangspoorten naar de Nederlandse retailkanalen als drogisterij, supermarkt en warenhuis opent.
De website wordt tegenwoordig onderhouden door Denktanker Media

Adriaan Rees

klik om naar de website te gaanAdriaan Rees (1957) is een kunstenaar met een internationaal oeuvre, waarbij hij gebruik maakt van een groot aantal technieken en materialen. Buiten Nederland zijn werken van hem te vinden in o.a. landen als Japan, Zuid Korea, China, Rusland, Israel en de VS.

Websites die niet meer bestaan:

A. Kors Allround service

A. Kors Allround service is in oktober 2018 begonnen met een servicebedrijf dat zich wil gaan specialiseren in reclame-montage.
De website is opgezet in WordPress en wordt door Dutchlion onderhouden.

Coach on the Couch

Met Coach on the Couch heb ik mijn eerste website in WordPress ontwikkeld. Daardoor kan de eigenaar Margriet Klingers haar website zelf helemaal onderhouden zonder dat daar een apart CMS voor nodig is. De basistemplate is volledig customized.

Nico de Boer

Nicodeboer.nl is een hele simpele website, die alleen bestaat uit een homepage en is vooral bedoeld voor het beschikbaar stellen van documenten. Via een eenvoudig CMS kan Nico de Boer dit zelf onderhouden.

Burgerkracht

De Burgerkracht-pagina is gemaakt i.o.v. Nico de Boer en is opgezet met PHP/MySQL. Er wordt gebruik gemaakt van een eenvoudig CMS en een twitter-widget. Vooral bedoeld voor het bekend maken van activiteiten en het beschikbaar stellen van documenten.

Celadon uitgevers

Celadon is een uitgeverij van een aantal non-fictie uitgaven, waaronder de series GildeGidsen en Stadsjeugd. In 2010 verschijnt de eerste fictie uitgave.

PKJ Simons

Paul Simons is een Nederlandse kunstenaar die woonachtig is op Ibiza. Hij is vooral actief als schilder in binnen- en buitenland. De site PKJ Simons toont een deel van zijn werk sinds 2007.

Moppietijger

Moppietijger is een site voor de promotie van t-shirts en accessoires met het Moppietijger-logo en bevat o.a. een fotogallery en een eenvoudige webwinkel voor de verkoop van deze artikelen.

Huisje in de Franse Alpen

In opdracht van Katinke Sneep gemaakte site ter promotie van haar gîte in Guillestre, die te huur is. Via de site kan men reserveren, de beschikbaarheid controleren en een e-card versturen. Via een api met Google Earth kan de route ernaartoe bepaald worden.

Jamin Amstelveen

Voor de vestiging van Jamin in Amstelveen is een website gemaakt ter ondersteuning van acties bij o.a. feestdagen en bijzondere gelegenheden. De eigenaar plaatst zelf met behulp van Contribute wekelijks een nieuwe aanbieding geplaatst. Binnenkort wordt er B2B-functionaliteit aan de site toegevoegd op basis van PHP/MySQL.

FrencHome

FrencHome is gericht op Nederlanders, Belgen en Engelsen die van plan zijn onroerend goed in Frankrijk te kopen. De website toont het aanbod van huizen, commerciële objecten en terreinen in tekst - Nederlands en Engels - en beeld. Aan de website is een CMS gekoppeld, zodat de eigenaar in staat is zelf nieuwe objecten met foto's aan de site toe te voegen.

Blade Boarding & Marketing

Blade Boarding & Marketing verzorgt alles op het gebied van reclamedoeken, belettering en reclamedrukwerk. De site geeft een beschrijving van het bedrijf en een overzicht van haar producten.
Een ASP-script genereert een uniek aanvraagnummer dat wordt meegegeven in het onderwerp van een e-mail die men vanaf de site kan versturen.

Bureau M&O

Bureau Milieu & Ontwikkeling (BMO) verzorgt o.a. tekstproducties voor organisaties, overheden en bedrijven op terreinen als natuur en milieu, handel, duurzame ontwikkeling, conflictpreventie en ontwikkelingssamenwerking.

Kenniscentrum van Stivoro

Het Kenniscentrum Implementatie Richtlijn Behandeling van Tabaksverslaving is een initiatief van Partnership Stop met Roken waarin diverse publieke en private partijen uit het gezondheidszorgveld zijn verenigd. Deze site is opgericht om ondersteuning te bieden aan beroepsverenigingen en professionals die de richtlijn Behandeling van Tabaksverslaving in de praktijk willen implementeren.

Stivoro voor professionals

STIVORO is een organisatie, die zich bezighoudt met het geven van voorlichting over volksgezondheid en roken. Ook geeft zij advies en trainingen aan mensen die willen stoppen met roken. Deze site is gericht op iedereen die zich beroepsmatig bezighoudt met stoppen met roken en preventie.

Brainbox

Voor International Card Services is een intranet opgezet, waarin naast telefoonscripts, beschrijvingen van producten en procedures, informatie gegeven wordt over lopende campagnes, kwaliteitsmetingen, etcetera. Een opvallend onderdeel van Brainbox is de dynamische, interactieve plattegrond van het gebouw, waar het bedrijf is gevestigd.